Oddsjämförelse

Odds används för att beskriva proportionen mellan vad som är vinst och vad som är insats. Ett odds med högre värde genererar ett större vinstbelopp, men det är också mer osannolikt att det sker. Inom betting använder sig spelbolagen av antingen fasta- eller flytande odds. De förstnämnda sätts i förväg utifrån en bedömning av sannolikheten för ett resultat medan flytande odds varierar utifrån hur många som spelar.

Spela med bästa förutsättningar

Du som spelar betting på fotboll vet att det inte längre bara handlar om att gissa rätt på matchens resultat. Nu för tiden kan du utöver de klassiska satsningarna spela på allt från vem som gör mål till hur många hörnor ett lag får. Dina möjligheter är alltså betydligt fler idag på nätet än tidigare, men detta kan även göra att förvirring uppstår. Att spela med rätt odds för just ditt spel är ingen självklarhet och ett alternativ för att hitta de bästa oddsen är att jämföra. Du ställer alltså olika bettingoperatörers odds emot varandra i en så kallad oddsjämförelse. Det gör att du får en tydlig överblick över de alternativ du har tillhanda och kan välja det som känns rätt.

Olika jämförelser av odds

När du gör en traditionell oddsjämförelse kan du se hur läget ser ut inför allt från stora- till små matcher. Se bara till att ha full koll på vad odds egentligen innebär i grunden. Ett bra exempel är tärningen som har sex olika nummer. Din chans att vinna på något av dessa sex nummer är lika stor och du får ut detta genom att dela 100 % med talet sex, vilket blir 16,66 %.

Normalt sett skiljer sig inte odds mellan olika operatörer allt för mycket åt utan de brukar hålla sig inom tämligen likadana siffror. Bolagen som erbjuder spel på odds använder sig generellt sätt av samma oddsstrategi (åtminstone inom svensk spelmarknad). Det finns dock alltid chans att hitta odds på en match eller turneringar som är lite bättre än övriga.

Bra odds

Avgörande när du jämför odds är så klart att känna till vad ett ”bra odds” är i praktiken. Om det sannolika resultatet är bättre än vad oddset är i sig, är det ett bra odds. Lite enklare förklarat innebär det att du i det fall du tycker en satsning har större chans att falla in än vad bettingoperatören erbjuder i odds.

Viktigt att tänka på är dock att spel är spel och ingen garanti finns för att odds är ”rätt”. Du bör alltså aldrig enbart gå på känsla när det gäller betting utan alltid försöka applicera viss analytiskt tänkande med fotbollskunskap. Om ditt favoritlag spelar är det en sak att hoppas på vinst, men överskatta inte något baserat på din egen förhoppning.

En bra bettare har förmågan att hitta spel med bra vinstutdelning i förhållande till satsade pengar. Ett tips är att du sätter upp din egen typ av risksgräns vid spel på odds och använder dig av en oddstabell för att räkna fram rätt värden på ett spel.